Mi rEVOL Express szmlz programmal szmlzunk!

Hírek
 
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  
 
     
 
 

 
 
| Címlap | | Hírek | | Műsorok | | Partizán | | Archív | | Képújság | | Médiaajánlat | | Hirdetések | | Rólunk | | Adományvonal | | Slágerlista |
 
 
     
 
 
Hírek

Farkas Sándor országgyűlési képviselő

 

Május 7. én ünnepi keretek között adták át Farkas Sándornak a hivatalos megbízó levelét, a Szentesi Városházán. A képviselő már dolgozott 1998 és 2002 között kormánypárti és az utóbbi két ciklusban ellenzéki politikusként is. Az elkövetkező négy évben pedig a megújulásban bízik. Negyedik ciklusát kezdi meg, és elmondása szerint, kiemelt terület számára a kistérség képviselete.

 

(Forrás: Civil TV)

 

 

Ünnepi érdemrendek

 

Ünnepi főorvosi értekezletet tartottak a Dr. Bugyi István kórházban, ahol jubileumi kitüntetések átadására került sor. Elismerésben részesült többek között professzor Dr. Petri István is, akit május 7. én a Szegedi nyelőcső nap alkalmából szervezett ülésen, Dr. Imre József emlékéremmel tüntettek ki.

 

(Forrás: Civil TV)

 

 

Első füzetem

 

Szentesen már 8. alkalommal került sor az Iroda Profil KFT. támogatásával megrendezett „Első Füzetem” akcióra. Az óvodából ballagó 286 gyerek, 1856 kockás és 1856 vonalas füzetet, valamint 3700 ceruzát kapott összesen. A füzetek borítóján Szentes város címere is látható.

 

(Forrás: Civil TV)

 

 

Anyakönyveztetés

 

A szentesi Dr. Bugyi István kórház regionális kórházként működik, így az anyakönyvi ellátás három megyére kiterjedően folyik. Békés, Bács-Kiskun és Szolnok megyéből is jönnek Szentesre anyukák, akik itt hozzák világra újszülött gyermeküket. Nekik is a Szentesi Anyakönyvi Hivatal szolgáltatásait kell igénybe venniük.

 

(Forrás: Civil TV)

 

 

Délalföldi gazdaságfejlesztési nívó díjat kapott a HK Ceram

 

Délalföldi gazdaságfejlesztési nívó díjat kapott a HK Ceram. Három megye vállalkozásai közül sikerült elnyernie a szentesi telephelyű cégnek. Az elismerést Sebők Imre ügyvezető igazgató vette át, aki elmondta,: „A KFT- 2005 ben kezdte meg termelő munkáját Szentes városában. Akkor közel 200 millió forintos bevételt produkált. 2010 re ezt, 1milliárdra növelte a kerámia iparnak exportáló cég. Az új fejlesztéseknek köszönhetően 5-szörösére növelte nyereségét a KFT.” A 60%-ban magyar, 40%-ban német érdekeltségű cég, több mint 70 embert foglalkoztat szentesi telephelyén. A siker a helyi önkormányzati segítség nyújtásának is köszönhető, ismerte le a díjazott.

 

Forrás: Civil TV

 

Gazdasági fejlesztési tervek Szentesen

 

Túljutott a formai értékelésen Szentes város önkormányzatának az a pályázata, amely az ipari parkban egy csarnok építését jelentheti. A cél Kecskemét legnagyobb beruházása, a Mercedes Benz beszállítói körébe történő bejutás. A projekt lobbi tevékenysége, munkahelyek létesítéséhez vezethet. Szirbik Imre, polgármester szerint, az ipari park fejlesztése a partnerek figyelmét felkeltette, és az elmúlt időszakban többen is megvizsgálták a szentesi lehetőségeket. Szentes további előnye az, hogy az ipari park vasútvonallal rendelkezik.

 

Forrás: Civil TV

 

 

Haladás a Petőfi szálló ügyében!

 

Közel 70 ember dolgozik a Petőfi szálló felújítási munkálatain. Jelenleg, a kiviteli terv dokumentációk előkészítése folyik, illetve egyeztetés történt Szentes városával a Kossuth utcai átépítés és a közművek pontos elhelyezkedéséről. A rekonstrukcióban szerepel a szálló és a körforgalom közti díszburkolat kialakítása is.

 

Forrás: Civil TV

 

Szentes a „Szobrok Városa” cím nyertese.

 

Szentes már többször pályázott a kultúra magyar városa cím elnyerésére. A címet 2010-ben: Eger, Vác, és Ráckeve nyerte el. Az idén először, a bíráló bizottság javaslatot tett díszoklevél adományozására azoknak a városoknak, akik kimagaslóan fejlesztik a kulturális életüket. Szentes a „Szobrok Városa” elismerést kapta meg. A díszoklevél átadására ünnepélyes keretek között, a Művészetek Palotájában került sor. Szentes mellett, Szolnok, Nyíregyháza, Ajka és Kazincbarcika részesült még elismerésben.

 

 Forrás: Civil TV

 

Strandi szolgáltatások.

 

A szentesi strandon már közel 40 szolgáltatás közül válogathatnak az érdeklődők A belépő ára már tartalmazza a legtöbb szolgáltatást. Változás a bérletek használatában történt. A jegyárak a tavalyihoz képest nem változtak. Deák Albert, a Szentesi Üdülőközpont vezetője elmondta, hogy ennek fő oka az volt, hogy 1000Ft alatt akarták tartani a felnőtt belépők árát.

 

Forrás: Civil TV

 

 

Elindult a Széchenyi liget ökoturisztikai fejlesztése


Szentes Város Önkormányzata újabb nyertes pályázatot tudhat maga mögött. Az elnyert támogatásnak köszönhetően megkezdődik a Széchenyi liget kertépítészeti rekonstrukciója.

A beruházás összköltsége mintegy 54 millió forint. A fejlesztés során megújulnak a gyöngykavicsos sétányok, a Csallány Gábor Kiállítóhely köré pedig díszburkolat épül.

A szélső sétány körül,  810 méter hosszú, helyben öntött gumilapos futópálya kerül kialakításra.

A kialakuló futó és tornapályák révén újabb attrakcióval bővül a folyamatosan fejlődő, a strandot a sportpályákat, a BMX pályát is magában foglaló sport és szabadidő központ.

A botanika iránt fogékony látogatók kalauzolására lesznek hívatottak azok a táblák, melyek a ligetben megtalálható 50 legjellemzőbb cserje és fafajtát jelölik.

A fejlesztések nyomán ezenfelül mintegy 3000 m2 terület kerül gyepesítésre és több, mint 1000 db fás szárú növényt is telepít az Önkormányzat.

A munkálatok májusban kezdődnek és várhatóan szeptemberig be is fejeződnek.

 

Forrás: Baloghné Berezvai Csilla, főkertész
 
Buszöblök, fedett buszvárók létesítése
 

Elkészültek a fedett buszvárók és a hozzá kapcsolódó biztonságos busz öblök. Szentes városában 10db, Derekegyházán  4db, és  Árpádhalmán 1db készült el . A pályázatnak 90%os támogatása volt, így a közel 87 millió forintos beruházáshoz 77,5 millió forintot sikerült elnyerni. A munkát 2009. szeptember 30.-án kezdte meg az Integrál Kft. A fedett buszvárók  egyedi kialakításúak, úgynevezett Almarend típusúak. A műszaki átadás még nem történt meg , apró munkálatok még hátra vannak, illetve a Kossuth utcai buszmegállók még felújításra várnak.

 

forrás: Czirok Jánosné, vezető, Műszaki osztály

 
Külön Hullámhosszon
 

Úgy tűnik nem jutnak megegyezésre Szentes és Csongrád önkormányzatának képviselői rádióügyben. Mint már lapunkban is megírtuk, a szomszéd település 2002-ben kötött szerződést a Gong Rádióval, melynek értelmében a helyi stúdió mindennap 14-18 óra között sugárzott műsort. Ez most március 31-ével megszűnt, Csongrád Szentest kereste meg az ügyben. A témát mindkét önkormányzat megtárgyalta.

 

Bővebben a Szentesi Élet honlapján.

 
 
Nyolcan buktak el a szondán
 

Fokozott közúti ellenőrzést tartott április 3-4-én és 5-én a Szentesi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a helyi és a környező utakon, az országos baleset-megelőzési akcióhoz csatlakozva. Elsősorban az ittas vezetők kiszűrése volt a legfontosabb feladat, de természetesen az egyéb szabálytalanságokat is büntették a rendőrök. Az ellenőrzések során 197 járművezetőt – kerékpárosok, motorosok, személygépkocsi-vezetők – szondáztattak meg a rendőrök, nyolcnál színeződött el a szonda, mindannyian kerékpárosok voltak. Volt, akit a helyszínen megbírságoltak – 3000 és 20 ezer forint bírságot szabtak ki. 41 gyorshajtó pedig az elkövetkezendő napokban várhatja a rendőrségtől a bírságról szóló értesítést.

 
Szentesi Élet
 
Fabula Rasa triplája
 
Ritka sorozatot produkált lemezkiadás terén hazánk kétségkívül legjobb vidéki, világzenét művelő zenekara, a Fabula Rasa. Bő fél év leforgása alatt három CD kiadása fűződik nevükhöz! Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a kétpetéjű ikrek: a saját kiadású Pörgettyű és Lankattyú megszületését korábbra vártuk. A Tesséklássék című Sony-produktum léte pedig részben a csapatnak magának, részben a szerencsének köszönhető.

 

Szentesi Élet
 
 

Választás 2010.                                                       

A 2010. április 11-ei vasárnapi választásokra minden készen áll. A helyi szavazókörökben közel 250 szavazatszámláló bizottsági tag várja majd a választó polgárokat. A héten hazaszállították szigorú szabályok között a külképviseleti szavazatokat is. Szavazni a kijelölt szavazókörökben lehet április 11-én vasárnap reggel 6 és este 19 óra között.

 

   Forrás: Dr. Sztantics Csaba   /jegyző, Szentes/

                                                                                                              

 

Hulladékkezelés                                     

 

Rendkívüli testületi ülésen döntött Szentes város önkormányzata arról, hogy 2012-ben, amikor lejár a hódmezővásárhelyi hulladéklerakási megállapodás, akkor hová szállítsák a hulladékot. A testület úgy határozott, hogy a jövőben megvizsgálja azt a lehetőséget, miszerint Szentes város önkormányzata tulajdonrészt szerezzen a felgyői hulladéklerakó telepet üzemeltető Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. értékesítés alatt álló üzletrészéből.

 

  Forrás: Kiss Ferenc

   /Városellátó Intézmény, Hulladékgazdálkodási osztályvezető/

 

 

 
Ma 2016. május 24., kedd, Eszter és Eliza napja van. Holnap Orbán napja lesz.